KRAAMTIJD

Na een thuisbevalling
Na de geboorte blijven wij nog een paar uur bij jullie waarin de eerste zorgen aan jou en je pasgeboren baby worden toegediend. Indien nodig komen wij later op de dag of nacht nog eens kijken. De volgende dagen komen wij elke dag langs voor de verdere opvolging. Wij doen dan de nodige medische controles bij mama en helpen jullie op weg met de voeding. De baby wordt gewogen, de kleur en het naveltje worden opgevolgd en ook de hielprik doen wij bij jullie thuis. 

De eerste vijf dagen na de bevalling komen wij elke dag langs. Daarna bekijken we samen wat nodig is.

 

Na een ziekenhuisbevalling
Wil je in het ziekenhuis bevallen? Dan kunnen wij je bij de thuiskomst verder opvolgen. Want als je met een kersverse baby uit het ziekenhuis komt, kan de overgang nogal plots zijn.

Naast de begeleiding van deze nieuwe fase, doen we uiteraard ook de nodige medische controles en helpen jullie verder op weg met de borst- of flesvoeding. De baby wordt gewogen, de kleur en het naveltje worden opgevolgd en ook de hielprik doen wij bij jullie thuis. De eerste vijf dagen na de bevalling komen wij elke dag langs. Daarna bekijken we samen wat nodig is.

Als je met ons bevalt, spreekt het voor zich dat we deze zorgen als een totaalpakket aanbieden. Wanneer je graag beroep doet op onze zorgen na een (poliklinische) bevalling olv een gynaecoloog, gelieve ons dan tijdens de zwangerschap te contacteren.  Zo kunnen we alvast kennis maken en een plekje voor jou reserveren.