BEVALLING

Wil je graag met onze begeleiding bevallen?  Dat kan op verschillende manieren!

Thuisbevalling:
Je kan ervoor kiezen om onder onze begeleiding thuis te bevallen. Een groot voordeel is dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en blijft. Je kan jezelf vaak makkelijker ontspannen in een vertrouwd milieu. Tijdens je weeën word je door ons opgevolgd en wanneer je bijna gaat bevallen, komt er een tweede vroedvrouw bij die komt assisteren bij de geboorte. Na de geboorte blijven we nog zo’n tweetal uurtjes waarin we de eerste zorgen toedienen aan jou en je pasgeboren baby. Wij komen de volgende dagen langs voor de verdere opvolging.

Iedereen die kiest voor een thuisbevalling met Hikketein, krijgt van ons een kraampakket rond de 37e zwangerschapsweek. Wil je graag weten wat hiervan de inhoud is of wens je er één apart aan te kopen? Kijk dan even naar kraampakket.

Wil je graag een bevallingsbad huren voor je thuisbevalling? Kijk dan naar bevallingsbad.

Kijk ook even bij ‘wetenschappelijke informatie’ als je wat meer wil weten over de veiligheid van thuis bevallen.

Ziekenhuisbevalling:
Ook in het ziekenhuis kan je met je eigen vroedvrouw bevallen. Wanneer je hiervoor kiest, komen wij naar je thuis wanneer de weeën beginnen om het eerste stuk arbeid thuis te begeleiden. Zo kan je nog een tijdje in je vertrouwde omgeving blijven.

Als het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken, gaan we samen daarheen en beval je onder onze begeleiding. Treden er complicaties op tijdens de bevalling, dan wordt de gynaecoloog gebeld en neemt hij de zorg van ons over.

Na je bevalling kan je kiezen hoe lang je in het ziekenhuis blijft. Je kan kiezen voor een een poliklinische bevalling of een (kort) verblijf in het ziekenhuis.

  • Poliklinische bevalling:
    Je verblijft maximaal 24u in het ziekenhuis. Daarna ga je naar huis. Wij nemen de verdere verzorging van jou en je baby weer over.
  • Ziekenhuisverblijf:
    Je verblijft één of enkele dagen op de kraamafdeling. De verzorging van jou en je baby gebeurt door de vroedvrouwen van het ziekenhuis. Wanneer je weer thuis bent, kan je terug bij ons terecht voor verdere opvolging.

De ziekenhuizen waar je met Hikketein kan bevallen zijn:

Arbeidsbegeleiding:
Wil je graag in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van je gynaecoloog maar je weeën eerst nog een tijdje thuis opvangen? Dan begeleiden wij je thuis, controleren regelmatig de harttonen van de baby en volgen de ontsluiting op.
Wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken, verwittigen wij het ziekenhuis en nemen de vroedvrouw van het ziekenhuis en jouw gynaecoloog het over.

 Kijk ook even bij ‘wetenschappelijke informatie’ als je wat meer wil weten over het effect van een persoonlijke begeleiding tijdens arbeid en bevalling.