Veelgestelde vragen

Met welke ziekenhuizen werken jullie samen?
Je kan met ons bevallen in  AZ Monica (Deurne) of het UZA (Wilrijk).

Wat kost het?
Vanaf 1 januari 2021 zijn wij als praktijk gedeconventioneerd.

Dit wil zeggen dat onze consultaties slechts gedeeltelijk worden terugbetaald door de mutualiteit. De hospitalisatieverzekering neemt echter in veel gevallen (een groot deel van) het eigen aandeel op zich.

Onze tarieven:

  • eerste consultatie: 65 euro
  • vervolgconsultatie: 50 euro
  • workshop: 45 euro

We voorzien ruim de tijd om -naast de medische controles –al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen in je voorbereidingen.

De tarieven rond arbeid, bevalling en begeleiding nadien, lichten we graag toe in een eerste gesprek. Uiteraard kan je ook telefonisch contact opnemen indien je vragen hebt m.b.t. de tarieven.

Kan je enkel bij een zelfstandige vroedvrouw terecht als je thuis wil bevallen?
Nee hoor! Wij bieden een hele waaier aan zorgen waar je zelf uit kan kiezen en waar jij nood aan hebt:  van enkel begeleiding tijdens de kraamtijd tot totaalbegeleiding. Wil je met ons bevallen, begeleiden wij naast thuisbevallingen ook bevallingen in het AZ Monica en UZA. 

Wat heb je allemaal nodig voor een thuisbevalling?

Beval je thuis, dan krijg je gewoonlijk een lijstje van je vroedvrouw met materiaal dat je in huis moet halen. De meeste dingen zijn gemakkelijk te verkrijgen of heb je vaak al in huis. Andere dingen zijn meestal alleen in grote hoeveelheden te verkrijgen. Het is ook niet altijd meteen duidelijk of je wel de juiste onderleggers hebt besteld en hoeveel kraamverband je nodig zal hebben.

Om dit alles wat eenvoudiger te maken, hebben wij een kraampakket samengesteld;
6 onderleggers (60×60)
3 onderleggers (90×60)
2 pakken kraamverband (10 stuks)
3 grote kraamverbanden
2 netbroekjes
een navelklem

Dit kraampakket is inbegrepen in de prijs voor de thuisbevallingen. Wil je toch apart een kraampakket aankopen dan kost je dat 25€

Wat is het verschil tussen kraamzorg en de zorg aan huis door de vroedvrouw?
Als vroedvrouw volgen wij het medisch herstel van de kraamvrouw en de baby op. We begeleiden de borst (of fles-)voeding en geven nog heel wat informatie en tips mee. Daarvoor komen we de eerste dagen elke dag aan huis.

Een kraamverzorgster zorgt ervoor dat uw gezin ondersteund wordt zodat jullie alle tijd hebben voor de baby en om op tijd wat te rusten. Zo zorgen ze ervoor dat er een lekkere, warme maaltijd op tafel komt, dat het huis op orde blijft en de was proper geraakt.

Je kan bij haar ook terecht voor heel wat informatie en tips maar ze hebben geen medische opleiding of bevoegdheid.

Wat is onze regio?
Wij begeleiden bevallingen in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Deurne, Edegem, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Merksem, Mortsel, Schilde, Schoten, Sint-Job-In’t-Goor, Stabroek, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem en Wuustwezel.

Indien je een vroedvrouw zoekt voor de begeleiding aan huis na de bevalling, kan bij ons terecht als je woont in Antwerpen (2018 en 2060), Berchem, Borgerhout, Borsbeek, Deurne en Mortsel. 

Woon je in Brasschaat, Brecht, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Merksem, Schilde, Schoten, Sint-Job-In’t-Goor, Stabroek of Wuustwezel, dan verwijzen we je graag door naar praktijk Natus.