Na een gewoon ziekenhuisverblijf
Als je na een drietal dagen met een kersverse baby uit het ziekenhuis komt, kan de overgang nogal plots zijn. Misschien heb je nog een heleboel vragen? Of loopt de borstvoeding niet helemaal zoals je zou willen…
Misschien ben je bevallen met een keizersnede en heb je nog inspuitingen nodig of moeten er nog hechtigen verwijderd worden. Voor al deze dingen (en meer) kan je ook een beroep doen op het Hikketein-team.

Voor info en verzorging kan je contact met ons opnemen tijdens de zwangerschap maar ook als je al bevallen bent kan je nog steeds een afspraak maken per telefoon, email of onze website.

We raden echter aan om al tijdens de zwangerschap contact met ons op te nemen zodat we alvast kennis kunnen maken en eventuele vragen kunnen beantwoorden. Bovendien kunnen we dan garanderen dat we je kunnen begeleiden na de bevalling.

Na een kort ziekenhuisverblijf
Wil of ben je poliklinisch bevallen? Of gaan jullie na een paar dagen al naar huis? Dan kunnen wij je thuis verder opvolgen. Wij doen de nodige medische controles bij mama en helpen jullie op weg met de borst- of flesvoeding. De baby wordt gewogen, de kleur en het naveltje worden opgevolgd en ook de hielprik doen wij bij jullie thuis. De eerste vijf dagen na de bevalling komen wij elke dag langs. Daarna bekijken we samen wat nodig is.

Als je denkt dat je graag poliklinisch zou bevallen, gelieve ons dan tijdens de zwangerschap alvast te contacteren.

Poliklinische bevalling
Je verblijft max 24 uur in het ziekenhuis, daarna ga je naar huis. Wij nemen dan de verdere verzorging van jou en je baby over.

Na een thuisbevalling
Na de geboorte blijven wij nog een paar uur bij jullie waarin de eerste zorgen aan jou en je pasgeboren baby worden toegediend. Indien nodig komen wij later op de dag of nacht nog eens kijken. De volgende dagen komen wij elke dag langs voor de verdere opvolging. Wij doen dan de nodige medische controles bij mama en helpen jullie op weg met de voeding. De baby wordt gewogen, de kleur en het naveltje worden opgevolgd en ook de hielprik doen wij bij jullie thuis.

De eerste vijf dagen na de bevalling komen wij elke dag langs. Daarna bekijken we samen wat nodig is.

Lactatiekundige

In onze praktijk is Katia, naast vroedvrouw, ook lacatatiekundige. D.w.z. dat ze een bijkomende opleiding heeft gevolgd i.v.m. de begeleiding van borstvoedingsproblemen.

Uiteraard zijn wij alle vier thuis in het begeleiden van borstvoeding en het oplossen van de meest frequente ‘kwaaltjes’ maar voor specifieke problemen kan Katia als lactatiekundige zeker een meerwaarde betekenen.