Met welke ziekenhuizen werken jullie samen?

Je kan met ons bevallen in Sint-Vincentius, AZ Monica of het UZA.

Wat kost het?

Vanaf 1 januari 2021 zijn wij als praktijk gedeconventioneerd.

Dit wil zeggen dat onze consultaties slechts gedeeltelijk worden terugbetaald door de mutualiteit. De hospitalisatieverzekering neemt echter in veel gevallen (een groot deel van) het eigen aandeel op zich.

Onze tarieven:

–eerste consultatie: 65 euro

–vervolgconsultatie: 50 euro

–workshop: 45 euro

We voorzien ruim de tijd om -naast de medische controles –al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen in je voorbereidingen.

De tarieven rond arbeid, bevalling en begeleiding nadien, lichten we graag toe in een eerste gesprek. Uiteraard kan je ook telefonisch contact opnemen indien je vragen hebt m.b.t. de tarieven.

Wie is mijn vroedvrouw?

Wij zijn een team van 5 vroedvrouwen maar dat wil niet zeggen dat je ons alle vijf te zien zal krijgen.

Wie jou zal opvolgen hangt af van welke zorgen je precies zoekt en waar je woont.

Wil je met onze begeleiding bevallen of de arbeid voor een groot stuk thuis opvangen, kom je bij Kristel, Lieve en Margo terecht.

Je zal dan tijdens de zwangerschap afwisselend bij hen op consultatie komen en zij zullen afwisselend van wacht zijn in jouw uitgerekende periode. Ook de begeleiding aan huis na de bevalling zal dan door Kristel, Lieve en Margo gebeuren.

Wil je enkel een beroep doen op ons voor extra opvolging en informatie tijdens de zwangerschap en/of de opvolging thuis na de bevalling, kan je terecht bij Hannah indien je in Antwerpen woont. Of bij Katia als je ten noorden van Antwerpen woont (Ekeren, Brasschaat, Kapellen, Schoten, Merksem, …)

Kan je enkel bij een zelfstandige vroedvrouw terecht als je thuis wil bevallen?

Nee hoor! Wij bieden een hele waaier aan zorgen waar je zelf uit kan kiezen waar jij nood aan hebt. Naast thuisbevallingen begeleiden wij ook bevallingen in UZA, Sint-Vincentius en AZ Monica.

Wat doet een lactatiekundige?

In onze praktijk is Katia, naast vroedvrouw, ook lacatatiekundige. D.w.z. dat ze een bijkomende opleiding heeft gevolgd i.v.m. de begeleiding van borstvoedingsproblemen.

Uiteraard zijn wij alle vijf thuis in het begeleiden van borstvoeding en het oplossen van de meest frequente ‘kwaaltjes’ maar voor specifieke problemen kan Katia als lactatiekundige zeker een meerwaarde betekenen.

Wat is het verschil tussen kraamzorg en de zorg aan huis door de vroedvrouw?

Als vroedvrouw volgen wij het medisch herstel van de kraamvrouw en de baby op. We begeleiden de borst (of fles-)voeding en geven nog heel wat informatie en tips mee.

Daarvoor komen we de eerste dagen elke dag aan huis.

Een kraamverzorgster zorgt ervoor dat uw gezin ondersteund wordt zodat jullie alle tijd hebben voor de baby en om op tijd wat te rusten.

Zo zorgen ze ervoor dat er een lekkere, warme maaltijd op tafel komt, dat het huis op orde blijft en de was proper geraakt.

Je kan bij haar ook terecht voor heel wat informatie en tips maar ze hebben geen medische opleiding of bevoegdheid.

Wat is onze regio?

Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Deurne, Edegem, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Merksem, Mortsel, Schilde, Schoten, Sint-Job-In’t-Goor, Stabroek, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel.

Indien je een vroedvrouw zoekt voor de begeleiding aan huis na de bevalling, is het een goed idee om een vroedvrouw te zoeken die in jouw buurt woont. Dat is zowel voor de vroedvrouw als voor jezelf een voordeel.

Voor deze zorgen kan je terecht bij Hannah indien je in Antwerpen (2000, 2018, 2020, 2600 en 2610) woont. Of bij Katia als je ten noorden van Antwerpen woont (Ekeren, Brasschaat, Kapellen, Schoten, Merksem, …).

Je kan Hannah contacteren via hannah@hikketein.be en Katia via katia@hikketein.be