Arbeidsbegeleiding:
Wil je graag in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van je gynaecoloog maar je weeën eerst nog een tijdje thuis opvangen? Dan begeleiden wij je thuis, controleren regelmatig de harttonen van de baby en volgen de ontsluiting op.
Wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken, verwittigen wij het ziekenhuis en nemen de vroedvrouw van het ziekenhuis en jouw gynaecoloog het over.


Ziekenhuisbevalling:

Ook in het ziekenhuis kan je met je eigen vroedvrouw bevallen. Wanneer je met ons in het ziekenhuis wil bevallen, komen wij naar je thuis wanneer de weeën beginnen om je op te volgen en de harttonen te controleren. Zo kan je nog een tijdje in je vertrouwde omgeving blijven.

Als het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken, gaan we samen naar daar en beval je onder onze begeleiding.
Treden er complicaties op tijdens de bevalling, dan wordt de gynaecoloog gebeld.
Na je bevalling kan je kiezen hoe lang je in het ziekenhuis blijft. Je kan kiezen voor een volledig verblijf of een poliklinische bevalling.

  • Volledig ziekenhuisverblijf:
    Je verblijft 3 dagen op de kraamafdeling. De verzorging van jou en je baby gebeurt door de vroedvrouwen van het ziekenhuis. Wanneer je weer thuis bent, kan je terug bij ons terecht voor verdere opvolging.
  • Poliklinische bevalling:
    Je verblijft maximaal 24u in het ziekenhuis. Daarna ga je naar huis. Wij nemen dan de verdere verzorging van jou en je baby weer over.

De ziekenhuizen waar je met Hikketein kan bevallen zijn:

  • Sint-Vincentius te Antwerpen
  • A.Z. Monica te Deurne
  • UZA te Wilrijk

(Kijk ook even bij ‘wetenschappelijke informatie’ als je wat meer wil weten over het effect van een persoonlijke begeleiding tijdens arbeid en bevalling.)

Thuisbevalling:
Een groot voordeel van thuis te bevallen is dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en blijft. Je kan jezelf vaak makkelijker ontspannen in een vertrouwd milieu. Tijdens je weeën word je door ons opgevolgd en wanneer je bijna gaat bevallen, komt er een tweede vroedvrouw bij die komt assisteren bij de geboorte. Na de geboorte blijven we nog zo’n tweetal uurtjes waarin we de eerste zorgen toedienen aan jou en je pasgeboren baby. Wij komen de volgende dagen langs voor de verdere opvolging.

(Kijk ook even bij ‘wetenschappelijke informatie’ als je wat meer wil weten over de veiligheid van thuis bevallen.)

Wil je graag een bevallingsbad huren voor je thuisbevalling? Kijk dan even hier!

Iedereen die kiest voor een thuisbevalling met Hikketein, krijgt van ons een kraampakket rond de 37e zwangerschapsweek. Wil je graag weten wat hiervan de inhoud is of wens je er één apart aan te kopen? Kijk dan even hier!