16 november 2015

ZWANGERSCHAP

Zwangerschapsbegeleiding:

Je kan bij ons terecht voor de opvolging van de volledige zwangerschap.

Tijdens deze consultaties voeren wij de nodige medische controles uit en is er voldoende tijd om vragen te stellen, te bespreken wat je in de zwangerschap ervaart en je voor te bereiden op de bevalling.

De eerste 20 weken kom je één keer per maand op controle. Vanaf dan kom je om de 3 weken, vanaf 30 weken zien wij je elke 2 weken en vanaf 37 weken kom je wekelijks. Tijdens je zwangerschap word je 3 maal doorverwezen naar de gynaecoloog voor een echografie.

Wanneer er tijdens de zwangerschap complicaties ontstaan, word je natuurlijk ook doorverwezen naar je gynaecoloog.
Je kan er ook voor kiezen om gedeeltelijk bij ons en gedeeltelijk bij je gynaecoloog op consultatie te gaan.

Borstvoedings infosessies:

Goede informatie tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat jij en je baby een optimale start maken met borstvoeding en onnodige problemen worden voorkomen.
Tijdens individuele afspraken wordt meer verteld over de manier waarop borstvoeding werkt, hoe je je baby goed kan aanleggen, wanneer de baby genoeg heeft gedronken, hoe de partner de borstvoeding mee kan ondersteunen,…

Workshops:

Je kan ook bij ons terecht voor workshops in groep. Zo is er de workshop ‘arbeid en bevalling’ en de workshop ‘borstvoeding’. Meer informatie hierover vind je hier.